Brugsmodel i udlandet

Velkommen til Holme Patent A/S

FORSIDE >  YDELSER >  BRUGSMODEL >  BRUGSMODEL I UDLANDET

BRUGSMODEL I UDLANDET


Hvis der ønskes beskyttelse i udlandet, skal brugsmodelregistreringen videreføres inden prioritetsårets udløb, dvs. inden der er gået 12 måneder fra indlevering af ansøgningen i Danmark. Herved opnås brugsmodelbeskyttelse i udlandet regnet helt tilbage fra denne dato (prioritetsdatoen).


Nogle få lande har en skånefrist, der gør det muligt at ansøge om brugsmodelbeskyttelse selvom frembringelsen allerede er offentliggjort.


Brugsmodelbeskyttelse i udlandet kan, som ved patenter, opnås på tre måder.


Videreførelse kan finde sted via en International Patentansøgning (PCT-ansøgning). I lande med både brugsmodellovgivning og patentlovgivning er det ofte muligt med én og samme Internationale Patentansøgning, både at ansøge om brugsmodel og patent. Det er altså muligt allerede på tidspunktet for den internationale patentansøgnings indlevering at opnå option på begge former for beskyttelse. Hvorvidt begge former for beskyttelse kan opnås afhænger af den nationale lovgivning.


Videreførelse som Europæisk Patentansøgning kan desuden finde sted via den Europæiske Patentkonvention. Enkelte lande, der er medlem af denne Konvention, har en national lovgivning, der giver mulighed for at konvertere den europæiske patentansøgning til en national brugsmodel eller en national patentansøgning.


Endelig kan videreførelse finde sted via nationale brugsmodelansøgninger eller patentansøgninger i hver af de enkelte lande.


Hvilken af de tre måder, man skal vælge, er et individuelt valg og afhænger i høj grad af i hvilke lande og i hvor mange lande, man påtænker at markedsføre sit produkt.


Man skal være opmærksom på, at ikke alle lande har en brugsmodellovgivning. I disse lande, er det derfor kun muligt at videreføre brugsmodellen som en patentansøgning.


Nogle lande, bl.a. Danmark, tillader desuden, at en brugsmodel, et nationalt patent og et europæisk patent sameksisterer for den samme opfindelse. Nedenfor er listet en række lande, der tilbyder mulighed for brugsmodelbeskyttelse under forskellige forudsætninger.


Lande med lovgivning om brugsmodelbeskyttelse    A
lbanien


Angola

Argentina

ARIPO

Armenien

Aruba

Australien

Østrig

Aserbajdsjan

Hviderusland

Belize

Brasilien

Bolivia

Bulgarien

Chile

Kina (inklusive Hong Kong og Macau)

Colombia

Costa Rica

Tjekkiet

Danmark

Ecuador

Estland

Etiopien

Finland

Frankrig

Georgia

Tyskland

Grækenland

Guatemala


    H
onduras


Ungarn

Indonesien

Irland

Italien

Japan

Kasakhstan

Kuwait

Kirgisistan

Laos

Malaysia

Mexico

OAPI

Peru

Filippinerne

Polen

Portugal

Sydkorea

Moldova

Rusland

Slovakiet

Spanien

Taiwan

Tadsjikistan

Trinidad & Tobago

Tyrkiet

Ukraine

Uruguay

Usbekistan

YDELSER

FAQs & LINKS