Design

Velkommen til Holme Patent A/S

FORSIDE >  YDELSER >  DESIGN

DESIGN


Designbeskyttelsen er en registeret eneret til designet af den ydre form, som en vare eller en del af en vare har.


Et specielt og elegant design kan være medvirkende til at skabe et eksklusivt kendetegn, som får forbrugeren til at vælge den ene vare frem for den anden. Varens slutdesign er ofte resultatet af lang tids udvikling og arbejde, og det arbejde og den investering, der er gjort i denne forbindelse, kan beskyttes gennem en registreret designbeskyttelse.


Designbeskyttelsen beskytter det karakteristiske helhedsindtryk, som varen rent visuelt giver den informerede bruger. Markedsføringsloven og til dels ophavsretten sikrer imod slavisk kopiering af en vare, mens designbeskyttelsen også dækker andre varer med i det væsentlige samme visuelle helhedsindtryk.


Det registrerede design medvirker således til at styrke indehaverens konkurrencemæssige forhold over for konkurrenterne i tilfælde af konflikter. Et registreret design er derfor et økonomisk aktiv, hvis værdi meget ofte øges efterhånden, som kendskabet til designet udbredes og ”brandes”.


I Danmark kan designbeskyttelsen maksimalt vare i 25 år. I andre lande svinger dette tidsrum fra mellem ca. 10-50 år, og de forskellige landes designlovgivning varierer en del indbyrdes. Derudover er der mange og store forskelle i de formelle krav, som de enkelte lande designlovgivning stiller.


Holme Patent rådgiver gerne med at finde den løsning, der passer bedst i hvert enkelt tilfælde.

YDELSER

FAQs & LINKS