Due Diligence

Velkommen til Holme Patent A/S

FORSIDE >  YDELSER >  DUE DILIGENCE

DUE DILIGENCE


Formålet med en Due diligence er primært at indhente og efterprøve økonomiske, kommercielle og juridiske oplysninger om en eller flere immaterielle rettigheder, og derved danne et informationsgrundlag der kan anvendes i forbindelse med investeringer i, eller køb og salg af nævnte immaterielle rettigheder.


En IP due diligence analyse foretages således ofte før en virksomhed vælger at investere i ny teknologi, eksempelvis ved at købe eller indlicentiere relevante rettigheder. Analysen giver således virksomheden mulighed for, at kunne vurdere, hvilken værdi den nye teknologi vil have for virksomheden.


Analysen giver endvidere et overblik over en virksomheds position på et eller flere markeder, og er derfor relevant før investorer før de skyder kapital ind i en virksomhed.

Derudover anbefales det, at en virksomhed løbende foretager en IP due diligence for at styre en IPR-portefølje på en økonomisk hensigtsmæssig måde.


En due diligence omfatter blandt andet en vurdering af:


kan virksomheden frit udnytte den relevante teknologi, se FTO-analyse

hvilket beskyttelsesomfang giver de immaterielle rettigheder

hvilken geografisk dækning har de immaterielle rettigheder

er rettighederne gyldige, dvs. kan ansøgningerne eller de udstedte rettigheder opretholdes og håndhæves


En due diligence analyse holdes typisk op imod hvilken retning virksomheden rent strategisk bevæger sig i. Derfor forgår due diligence analyser ofte i et tæt samarbejde med virksomhedens ledelse.

YDELSER

FAQs & LINKS